Tja, bitcoin har än en gång imponerat på handlare och uppvisat en nivå av motståndskraft som ingen någonsin förväntat sig. Efter en plötslig nedgång i det höga intervallet på 12 000 dollar har valutan skjutit tillbaka över 13 000 dollar, men nu har tillgången nått en Crypto Bank ännu högre punkt på den finansiella stegen. I skrivande stund handlas bitcoin – världens främsta kryptokurrency efter börsvärde – för över $ 13 400, det högsta det har varit sedan början av 2018.

Styrkan av Bitcoin får ny mark

De senaste veckorna har varit ganska bra för bitcoin för det mesta. Tillgången – efter att ha drabbats av en extremt baisse september – sköt upp förbi 11 000 dollar under början av oktober och den har stigit allvarligt sedan dess. Valutan hoppade sedan in i $ 12.000-intervallet och svävade här ett tag.

Så småningom skulle det korsa $ 13 000-raden efter att PayPal meddelade att användare potentiellt skulle kunna använda bitcoin och andra former av krypto för att köpa både varor och tjänster via sin finansiella plattform.

För det mesta har den stannat här sedan dess. Trots en liten nedgång för ungefär 24 timmar sedan är valutan tillbaka i toppform och har vunnit cirka 600 dollar på bara en dag. Valutan tycks mogna kraftigt under den senaste veckan ensam.

Dessutom, medan analytiker och handlare älskar att prata om hur baisseartad förra månaden var, föll tillgången aldrig under 10 000 dollar, och valutan förblev i femsiffrigt territorium under de fyra veckorna. Valutans eftersläpande beteende var också över när september nådde sina sista ögonblick, och det faktum att valutan bara stannade i svaghet under månaden istället för någon punkt bortom är ett bevis på att tillgången blir tjockare.

Under de senaste dagarna har valutan också fått nyuppmärksamhet och respekt från sådana som JPMorgan och Mike Novogratz, som båda hade positiva saker att säga om det. När det gäller miljardärinvesterare och före detta hedgefondförvaltare Novogratz, medan bitcoin sannolikt inte kommer att fungera som en legitim valuta förrän om fem år framöver, får tillgången rykte för att vara en rikedom, vilket gör den jämförbar med guld.

Något som kan skydda dina pengar
Detta har varit attityden sedan COVID först började ta sig igenom det finansiella rummet. Efter att ha förstört marknaderna i mars började bitcoin – efter en nedgång på 6000 $ + – vända tillbaka till toppen, och det verkade som om fler människor såg det som en potentiell säkring mot inflation och andra former av ekonomisk strid. Bitcoin är nu ett verktyg som är utformat för att säkerställa att portföljen är konsekvent säker och stabil nog för att upprätthålla vad ekonomin kastar på sig.

JPMorgan jämförde också tillgången med guld i ett brev, trots att det tidigare varit något skeptiskt.

Bitcoin visar nyvunnen styrka, tillbaka över $ 13.000K

Beitragsnavigation